צ'אפאטי- לחם שטוח.
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין.
¾ כוס מים.
מעט מלח.
הכנה:
מערבבים את החומרים ולשים לבצק רך.
משהים ל- ½ שעה בקערה עטופה במגבת לחה.
מפזרים על משטח עבודה כמות נכבדה של קמח
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
כל כדור משטחים ועורכים עם מערוך לעיגול בגודל צלוחית קטנה.
קולים על מחבת יבשה וחמה משני הצדדים עד שמופיעות נקודות בהירות על הבצק.
(בערך דקה לכל צד).
לוקחים בעזרת מלקחיים ושמים את הבצק הקלוי על אש ישירה (של הגז). הבצק יתנפח.
משהים כמה שניות והופכים לצד השני. משהים כמה שניות ומורידים לתוך צלחת.
כדאי לכסות את הצ'אפאטי המוכנים עם מגבת כדי שלא יתייבשו.
רצוי לאכול מייד עם תום ההכנה.
אפשר לשמור במקרר בתוך כלי סגור או לעטוף.
לחמם לפני הגשה.
***אפשר לשלב תבלינים/ירוקים בבצק.