מיץ ממריץ
אני מציעה אותו כתחליף לקפה בבוקר באופן יומיומי ולא רק בניקוי רעלים. הוא עושה את אותה פעולת המרצה של קפה אבל להבדיל מקפה, מלבד אפקט הניקוי שלו, זה בוסט של ויטמינים ישר למחזור הדם, ממריץ באופן שלא מקפיץ את האנרגיה ואז מוריד אותה (כמו סוכר), הוא מחזק את העיכול ועוד.
למי שלא עושה ניקוי, אני ממליצה לשתות את המיץ למשך שבועים במקום קפה ולראות מה קורה- בטוחה שתרגישו בהבדל….(ספרו לי אם כן ומה היתה התוצאה- אשמח לשמוע)
כל המרכיבים שבמיץ מתאימים לתהליך ניקוי רעלים- ביחד ולחוד.
תפוח ירוק חמוץ- איכויות- מקרר ומייבש
מלפפון – מקרר ומלחח.
2 מקלות סלרי – מקרר ומייבש
חצי שומר או רבע כרוב (אני אוהבת את השילוב עם השומר)- מקרר ומייבש.
חצי לימון- מייבש ומקרר אבל למי שסובל מעודף חום הוא מחמם.
חצי ס"מ פרוסת גינגר טרי – מחמם ומייבש.
כמה טיפות שמן זית – מלחח (החריפות והמרירות משתנה ובהתאם האנרגיה)
סוחטים הכל במסחטת מיצים ושותים בהנאה על בטן ריקה בבוקר.
מלפפון – מקרר ומלחח.
2 מקלות סלרי – מקרר ומייבש
חצי שומר או רבע כרוב (אני אוהבת את השילוב עם השומר)- מקרר ומייבש.
חצי לימון- מייבש ומקרר אבל למי שסובל מעודף חום הוא מחמם.
חצי ס"מ פרוסת גינגר טרי – מחמם ומייבש.
כמה טיפות שמן זית – מלחח (החריפות והמרירות משתנה ובהתאם האנרגיה)
סוחטים הכל במסחטת מיצים ושותים בהנאה על בטן ריקה בבוקר.
כמה הערות והארות למתכון:
*ממליצה בפעם ראשונה לעשות את המתכון כמו שהוא בכדי להבין מה הטעם ורק אח"כ להתחיל ל"שחק" עם זה.
*למי שזה חמוץ או חריף מדי או פחות, אפשר להפחית או להגדיל (בהתאמה) בכמות הג'ינגר והלימון או להחליף לתפוח מתוק.
*למי שסובל/ת מעודף חום אני ממליצה מראש להמעיט מאוד בכמות הגי'נג'ר והלימון או להחליף את הלימון בליים.
*למי שסובל/ת מעודף לחות הייתי ממליצה להוסיף מעט פלפל שחור או צ'ילי או בנדיבות עם הג'ינג'ר.
*למי שסובל/ת מיובש- בנדיבות עם שמן הזית.
*אם זה לא אורגני, אז לקלף את המלפפון, התפוח והלימון.
*אם זה אורגני, אז למי שיש אומץ, מומלץ להכניס לסחיטה את כל הלימון כולל הקליפה.
*להשתמש בשמן זית שנקנה ממגדל/יצרן באופן ישיר ולא בשמן זית מהסופר- וזה לתמיד, לא רק לניקוי.
*את השאריות (פולפה) שנשארו במסחטה אפשר להוסיף לאורז, לקציצות, לתבשילי ירקות, למרקים, לעוגיות ועוד ועוד כיד הדימיון.
*ממליצה בפעם ראשונה לעשות את המתכון כמו שהוא בכדי להבין מה הטעם ורק אח"כ להתחיל ל"שחק" עם זה.
*למי שזה חמוץ או חריף מדי או פחות, אפשר להפחית או להגדיל (בהתאמה) בכמות הג'ינגר והלימון או להחליף לתפוח מתוק.
*למי שסובל/ת מעודף חום אני ממליצה מראש להמעיט מאוד בכמות הגי'נג'ר והלימון או להחליף את הלימון בליים.
*למי שסובל/ת מעודף לחות הייתי ממליצה להוסיף מעט פלפל שחור או צ'ילי או בנדיבות עם הג'ינג'ר.
*למי שסובל/ת מיובש- בנדיבות עם שמן הזית.
*אם זה לא אורגני, אז לקלף את המלפפון, התפוח והלימון.
*אם זה אורגני, אז למי שיש אומץ, מומלץ להכניס לסחיטה את כל הלימון כולל הקליפה.
*להשתמש בשמן זית שנקנה ממגדל/יצרן באופן ישיר ולא בשמן זית מהסופר- וזה לתמיד, לא רק לניקוי.
*את השאריות (פולפה) שנשארו במסחטה אפשר להוסיף לאורז, לקציצות, לתבשילי ירקות, למרקים, לעוגיות ועוד ועוד כיד הדימיון.